Amon UAN %32

Amon UAN %32

Amon UAN %32

En yüksek azot oranına (%32) sahip sıvı formda gübredir. Yüksek azot bileşimi; nitrat, amonyak ve üre formlarının kombinasyonu ile formüle edilmiştir. Bu özelliği ile bitkide kuruma ve yanmalara neden olmadan hızlı ve etkili bir gübreleme sağlar. Toprakta azotun yetersiz olması ya da yeterli olsa dahi çeşitli olumsuzluklar nedeniyle bitkilerin bu azottan yeterince faydalanamaması, bunun sonucunda ise büyüme ve gelişme geriliği göstermesi durumunda tavsiye edilir. Ayrıca yüksek oranda azot ihtiyacı olan bitkiler için ideal bir besin kaynağıdır. Yapraktan veya damla sulamadan uygulanan UAN, kısa sürede etkisini gösterir ve bitkiyi harekete geçirerek vejetatif aksamı güçlendirir.

 
GARANTİ EDİLEN İÇERİK Kütlece (w/w)%
Toplam AZOT (N) 32

Amonyak Azotu (N-NH4)

8

Nitrat Azotu (N-NO3)

8

Üre Azotu (N-NH2)

16
İz Elementler -
Suda çözünür BOR (B) 0.01
Suda çözünür BAKIR (Cu) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.02
Suda çözünür DEMİR (Fe) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.02
Suda çözünür MANGAN (Mn) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.01
Suda çözünür MOLİBDEN (Mo) 0.001
Suda çözünür ÇİNKO (Zn) Tamamı EDTA ile şelatlı 0.002
BİTKİ UYGULAMA ZAMANI YAPRAKTAN cc/dekar (100 litre su ile) DAMLA SULAMADAN litre/dekar (1 ton su ile) TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar Fide dikiminden itibaren yetişme dönemi boyunca 250-300 3-4 -
Karpuz-Kavun-Kabak Fide dikiminden itibaren yetişme dönemi boyunca 250-300 3-4 -
Çilek Gelişme dönemi boyunca 250-300 3-4 -
Bağ-Kivi 1. uygulama: Çiçeklenmeden önce 2. uygulama: Meyve tutumundan sonra 3. uygulama: İkinci uygulamadan 10-15 gün sonra 250-300 3-4 -
Muz Gelişme dönemi boyunca 250-300 3-4 -
Narenciye 1. uygulama: Çiçeklenmeden önce 2. uygulama: Meyve tutumundan sonra 3. ve 4. uygulama: Meyveler olgunlaşıncaya kadar 250-300 3-4 -
Kiraz-Vişne-Şeftali Kayısı-Erik Erken gelişme döneminde 250-300 3-4 -
Elma-Armut-Ayva Erken gelişme döneminde 250-300 3-4 -
Zeytin Erken gelişme döneminde 250-300 3-4 -
Mısır-Ayçiçeği Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 300-350 3-4 -
Patates-Ş. Pancarı Havuç Çıkıştan itibaren 250-300 3-4 -
Buğday-Arpa-Çeltik Kardeşlenme başlangıcından itibaren 350-400 - -
Pamuk Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 300-350 3-4 -
Fasulye-Nohut Mercimek Bitki boyunun 15-20 cm olduğu dönemden itibaren 300-350 3-4 -
Fındık-Ceviz- Antep Fıstığı Erken gelişme döneminde 250-300 3-4 -
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.) Gelişme dönemi boyunca 250-300 3-4 -
Soğan-Sarımsak Gelişme dönemi boyunca 250-300 3-4 -
Yeşil alanlar- Süs Bitkileri Gelişme dönemi boyunca 300-400 3-4 -
- Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır. - - -